Tarım Takvimi Kasım

tarlada traktörler

Tarım Takvimi Kasım Tarım, ürün almak için toprağı sürüp ekme ve hayvan yetiştirme işidir. Bahçecilik, çiftçilik, meyvecilik, hayvancılık, sebzecilik, bağcılık, tütüncülük tarımın başlıca kollarını meydana getirir. Özellikle bahçe ve çiftlik faaliyetleri ülkemizde tarımın en sık yapıldığı dallardan biridir. Aynı zamanda Türkiye iklim koşulları nedeni ile tarıma elverişli olduğu için ülkemizde çeşitli tarımcılık faaliyetleri yapılmaktadır. Bir ülke endüstri alanında ne kadar ilerlemiş olursa olsun, tarımla uğraşmak zorundadır. Bir ülkede tarımın ilerlemiş olması, endüstri halini alması ile belli olur. Endüstri faaliyetleri ile tarım faaliyetleri birbiri ile orantılı olarak ilerleme kaydetmektedir. Kalabalık ülkelerde…

devamını oku ...

Tarım Takvimi Aralık

tarlada çiftçi kadın

Tarım Takvimi Aralık Çiftlik, sebzecilik, meyvecilik, tütüncülük faaliyetlerinin hepsi tarım faaliyetleri olarak adlandırılır. Tarih öncesi çağlardan beri insanların beslenme gereksinimi karşılaması için tarım ve hayvancılık faaliyetleri önemle devam etmektedir. Son zamanlarda ise sağlıklı ve doğal beslenme önem kazandığı için organik beslenme, tarım faaliyetleri tekrar önem kazanmıştır. Tarım nedir? Neden yapılır? soruları ise herkesin kafasını karıştırır hale geldi. TARLA ZİRAATI a) Bazı bölgelerde havalar uygun olursa toprak sürümleri devam eder. Sürüm aletleri temizlenerek muhafaza edilir. b) Sıcak bölgelerde uygun havalarda hububat ekimi yapılır. Ekim aletleri temizlenerek muhafaza edilir. c) Loğlama yapılır…

devamını oku ...

Önemli günler ve haftalar

Yeşil orman akciğerleri

Önemli günler ve haftalar Tarım veya ziraat, bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretilmesi, bunların kalite ve verimlerinin yükseltilmesi, bu ürünlerin uygun koşullarda muhafazası, işlenip değerlendirilmesi ve pazarlanmasını ele alan bilim dalıdır. Diğer bir ifade ile insan besini olabilecek ve ekonomik değeri olan her türlü bitkisel-Hayvansal ürünün bakım, besleme, yetiştirme, koruma ve mekanizasyon faaliyetlerinin tamamı ile durgun sularda veya özel alanlarda yapılan balıkçılık faaliyetlerinin tümüdür. Ziraat ve Tarımda Kutlanılan günler ve haftaların listesi 10 Ocak : Zirai Öğretimin Başlaması 16 Ocak : Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın Kuruluşu 2 Şubat : Dünya Sulak…

devamını oku ...

Geleceğin teknolojisi Nanoteknoloji

nonoteknoloji gıda

Geleceğin teknolojisi Nanoteknoloji Nanoteknoloji, maddenin atomik, moleküler ayrıca supramoleküler seviyede kontrolüdür. Nanoteknolojinin ayrıca bugün moleküler nanoteknoloji olarak bahsedilen en eski ve yaygın tanımı, tam olarak makroölçek ürünlerinin imalatı için atomların ve moleküllerin kontrolünün belirli bir amacını ifade etmektedir. Nanoteknolojinin daha genel tanımı sonradan National Nanotechnology Initiative tarafından yapılmıştır. National Nanotechnology Initiative, nanoteknolijiyi en az bir boyutunun büyüklüğü 1’den 100 nanometreye kadar olan maddenin kontrolü olarak tanımlar. Bu tanım şu gerçeği gösteriyor ki; kuantum mekaniği etkileri bu kuantum-alan ölçeğinde önemlidir. Bu yüzden tanım belirli bir teknolojik amaçtan çok, verilen büyüklük sınırının…

devamını oku ...

Hassas tarım nedir?

Hassas tarım

Hassas tarım nedir? Hassas tarım; tarımsal girdilerin kullanımını en uygun seviyeye çekmekle birlikte çevreye yaptıkları etkileri de en aza indirmesine karşılık tarımsal verimliliği en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen modern bir tarım teknolojisidir. Hassas tarım nedir? Bir tarım işletmesinde ürün ekiminin yapıldığı alanda konumsal ve zamansal açısından farklılık gösteren gereksinimlere, bu konum ve zaman kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak müdahaleyi esas alan modern bir tarımsal üretim teknolojisidir. Yukarıdaki tanımdan da anlaşılacağı gibi hassas tarımın özünü, ilkin konumsal bilgiye, ikinci olarak da zamansal farklılaşmaya bağlı olarak ürün ekim alanında, ürün ekiminden önceki…

devamını oku ...

Siz hangi ağaçsınız

Ağaç sosyal ağ

Siz hangi ağaçsınız? Ağaç bir candır. Nefes alır, nefes verir. Doğar, büyür, gelişir ve her canlı gibi ölür. İnsan gibi ağacın da son nefesi vardır. Ağacın hayat tarzı insanın hayatına benzemektedir. Günümüz insanı ağaçla kendi arasında irtibat kurmakta zorlanıyor. Ama aslında ağaç, çocuğa beşiktir. insanın evidir, evinin kapısıdır, penceresidir. Okulunda kalemdir, defterdir. Okuduğu gazetedir, dergidir. Soluduğu oksijendir, koruduğu topraktır, vatandır. Öldüğünde tabuttur, mertektir. Ağaç, insanoğlunun beşikten mezara kadar hayatının her anında muhtaç olduğu, Hazreti Allah`ın insanoğlunun faydalanması için yarattığı bir nimettir. 23 Aralık – 1 Ocak – Elma ağacı 1…

devamını oku ...

En etkili satış teknikleri

satış hunisi

En etkili satış teknikleri TÜRK ZİRAİ olarak satışlarınızı arttırabilecek etkili tekniklerden bahsetmek istiyoruz. Herkes iş kurmak ve işini büyütmek için satışlarını artırmak istiyor. Çoğu insan, faaliyete geçmek daha uygun maliyetli olduğundan online işleri tercih ediyor. Satış tekniği 1: İçerik pazarlamadan faydalanın Önemli olan karar vericiyi aramak değildir. Önemli olan sizi arayacak bir karar vericinizin olmasıdır. – Jeffrey Gitomer Birkaç sene önce satacak ürününüz veya hizmetiniz olduğunda haberlerin yayılması için ne yapıyordunuz? Basın bültenleri, televizyon reklamları, gazete reklamları, soğuk temas, banner reklamlar, ilan panoları, tabelalar ve diğer reklam araçlarından faydalanıyordunuz. Bugün…

devamını oku ...

Klasik Gübreler

üre ve nitrat

Klasik Gübreler Tüm canlılar gibi bitkiler de büyümeleri, gelişmeleri ve diğer canlıların ihtiyaç duyduğu ürünleri üretebilmeleri için gelişme ortamları olan toprak ve atmosferden bazı maddeleri almak zorundadırlar. Zamanla fakirleşen veya bünyesinde gerekli bitki besin maddelerini yeterince içermeyen topraklarda, bitkilerin gelişme için gerek duyduğu bitki besin maddeleri tam karşılanamadığından, eksik olan bitki besin maddeleri gübrelemeyle toprağa kazandırılır. Klasik Gübreler, özellikle tarla, bahçe bitkileri ve meyveciliğe yönelik, ürünün gerek duyduğu bitki besinlerini toprağa vererek yüksek verim ve kalitede ürün hasadı elde etmek üzere geliştirilip çeşitlendirilmiş gübrelerimizdir. Ultra Azot Ultra Azot, tüm tarla…

devamını oku ...

Leonardit

leonardit yatağı

Leonardit Leonardit, alkali çözeltilerde kolayca çözünebilen, yumuşak, siyah veya kahverengi, parlak, camsı bir mineraloittir. Yakın yüzey madenciliği ile ilişkilendirilen linyitin bir oksidasyon ürünüdür. Tarımsal faaliyetlerde kullanılan kimyasallar doğanın dengesini bozmakta ve toplum sağlığı üzerinde olumsuz etkiler meydana getirmektedir. Tarımda kimyasal madde kullanımından uzaklaşılması ve organik tarıma olan ilginin gittikçe artması, leonardit hammaddesinin ve bu hammaddeden elde edilen humik ve fulvik asitin tarımsal faaliyetlerdeki önemini arttırmaktadır. Ayrıca son yıllarda leonarditten elde edilen ulmik asit üzerine de çalışmalar yapılmaktadır. Leonardit ve türevleri, kozmetikten ilaç sanayine, sondaj sektöründen hayvan yemi ve filtre sistemlerine…

devamını oku ...

Yeşil Gübre

Yeşil Gübreleme

Yeşil Gübre Yeşil gübre bitkisinin başlıca yararı, toprağı organik maddece zenginleştirmesidir. Esas bitkinin kök derinliğinden farklı derinlikten beslendiği için, toprağa karıştırıldığında toprağı besin maddelerince zenginleştirir. Özellikle toprağa verilmeyen mikro besin elementlerince zenginleştirir. Toprağın su tutma ve havalanma kapasitesini dengeler. Toprağın besin maddesi tutma kapasitesini arttırır. Toprağın daha kolay ısınmasını sağlar. Toprakta kaymak tabakası oluşumunu önler. Toprak tuzlanmasının azalmasına neden olur. Toprak erozyonunu engeller. Yeşil gübre bitkileri (fiğ, korunga, yabani bakla gibi baklagillerin yanında arpa ve benzeri bitkiler) genellikle sonbahar aylarında hiç kimyasal gübre uygulamadan ekimi yapılır ve ilkbahar başlangıcında çiçeklenme…

devamını oku ...